Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Sfeervolle kerstopenstelling bij de Museumwerkplaats Transit Oost
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

10-12-2019 / 12.00 uur
WINTERSWIJK - De museumwerkplaats Transit Oost in Winterswijk sluit ook dit jaar het seizoen af met een kerstopenstelling na de succesvolle eerste editie van vorig jaar. Het museum dat voornamelijk geopend is tijdens het toeristenseizoen, heeft vorig jaar gemerkt dat juist
veel bezoekers uit de regio animo hadden voor de kerstopenstelling. Een goede reden voor de organisatie om ook dit jaar tijdens de kerstvakantie open te gaan voor publiek.

Tijdens de zomermaanden zijn het voornamelijk toeristen die meer te weten willen komen over de openbaarvervoer

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

geschiedenis van Oost-Nederland. Het spoorwegemplacement van Winterswijk anno 1928 speelde daar een belangrijke rol in. Een imposant terrein met drie locomotievenloodsen met bijbehorende draaischrijven, twee stationsgebouwen en de
vijfendertig opstelsporen zijn alle te zien op de grote modelbaan in het museum. In de werkplaats van het museum is het treinstel DE-2 ook wel bekend als de “Blauwe Engel” ondergebracht. Net als de verschillende historische bussen van de GTW (Geldersche Tramwegen) met als pronkstuk de T-Ford uit 1923.

“Even een leuk uitstapje zo tussen het feestgedruis van de decembermaand” of “we wilden altijd eens komen kijken, nu hadden we er de tijd voor” zijn vorig jaar vele gehoorde uitspraken van bezoekers die uit de regio zelf komen. Voor de organisatie, die overigens volledig op vrijwilligers draait, is het zelf ook erg herkenbaar. In de regio waar je woont zijn vele leuke activiteiten te doen, maar we nemen nauwelijks de tijd om deze te bezoeken. De kerstvakantie is dan een prima moment om dit eens te doen. De museumwerkplaats is geopend op 21, 22, 28 en 29 december van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.transitoost.nl.

Lees en bekijk ook:

In beeld: Transit Oost Thema Dagen 2016 “Spoor & Techniek”

Op bezoek bij Transit Oost in Winterswijk (2015)

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons