Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Schaatsen en curling in het Spoorwegmuseum
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

10-12-2019 / 12.00 uur
UTRECHT - Hij is bijna niet meer weg te denken in winters Utrecht, de ijsbaan in het Spoorwegmuseum. Vanaf zaterdag 14 december kan er geschaatst worden tussen de treinen! Van 14 t/m 20 december kan er op de ijsbaan ook curling worden gespeeld. Op 21 december begint het jaarlijkse familie-evenement Winter Station met dagelijks een gevarieerd programma met muziek, kinderactiviteiten, een carrousel en lekker eten. Dan verandert het curlinggedeelte van de ijsbaan in een kinderbaan voor de kleine krabbelaars; schaatsen en oefenrekjes zijn gratis te leen.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Winterse gezelligheid
Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie weer betoverend mooi. Het hele museum krijgt een metamorfose, de winterse gezelligheid spat er vanaf. Tijdens Winter Station is er dagelijks een gevarieerd programma met muziek, kinderactiviteiten, een carrousel en lekker eten. De grote publiekstrekker is de ijsbaan. Rondom een historische stoomlocomotief kan iedereen zich uitleven op het gladde ijs. Het blijft een bijzondere ervaring om op de ijzers langs reusachtige treinen te glijden. Voor de kinderen die (nog) niet zo goed kunnen schaatsen is er een speciale kinderbaan met schaatsrekjes waar ze naar hartenlust kunnen oefenen op het ijs. In de week voorafgaand aan Winter Station kan er curling worden gespeeld op het kindergedeelte van de ijsbaan.
 
Museum nu ook 1 januari geopend
Het museum is komend jaar voor het eerst ook op 1 januari geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Kom met het hele gezin schaatsen en proosten op het nieuwe jaar!
 
Met korting naar Winter Station

In de kerstvakantie is het Spoorwegmuseum tot 19.00 uur geopend (met uitzondering van 24, 25, 26 en 31 januari). Een tip is het dalurenticket: na 15.00 uur betaal je slechts € 7,50 entree per persoon. Kijk voor de ticketverkoop en de openingstijden op www.winterstation.nl.

Lees en bekijk ook:

Winter Station in het Spoorwegmuseum (2013)

Winter Station in het Spoorwegmuseum (2011)

Winter Station in het Spoorwegmuseum (2007)

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons