Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Vervangend busvervoer Hoekse Lijn stopt a.s. zaterdag
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-10-2019 / 20.00 uur
ROTTERDAM - Opdrachtgever MRDH heeft de RET toestemming gegeven om het vervangend busvervoer op Hoekse Lijn per zaterdag 19 oktober te staken. Maurice Unck: “We doen dit eerder dan gepland vanwege de beperkte aantallen reizigers in de bussen en de succesvolle exploitatie van de metro tot nu toe. De bussen en chauffeurs blijven tot 1 november op afroep beschikbaar, want we kunnen nog steeds te maken krijgen met kinderziektes.” De bussen kunnen bij verstoringen binnen het uur weer rijden.

De RET was in eerste instantie van plan om

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

het vervangend vervoer pas stil te leggen na de officiële opening van de nieuwe metroverbinding. Maar onder de huidige omstandigheden is het logischer om eerder te stoppen. Unck licht toe: “In de eerste weken hebben zich op het nieuwe metrotraject geen grote verstoringen en vertragingen voorgedaan. Daarnaast maakt slechts een kleine groep reizigers – op de drukste dagen hoogstens enkele honderden per dag – gebruik van de bussen, tegenover rond de twintigduizend per werkdag op de metro. Dan is het zowel financieel als op het gebied van duurzaamheid een betere keuze om de bussen alleen nog te laten rijden in het geval zich een verstoring voordoet.” 

Officiële opening en toevoeging spitsritten
Inmiddels is ook de datum bekend voor de officiële opening van het nieuwe metrotraject: vrijdag 1 november. Dan vieren Marc Rosier (portefeuillehouder OV-ontwikkeling bij de MRDH), Arjan van Gils (wethouder Financiën en Grote Projecten gemeente Rotterdam) en Maurice Unck (Algemeen Directeur RET) de opening van de nieuwe metrolijn met een groep direct betrokkenen en zal er een feestelijke openingshandeling plaatsvinden.

De maandag erop worden conform planning de spitsritten op lijn A toegevoegd. Daarmee rijden de metro’s op lijn A in de ochtend- en avondspits door tot Vlaardingen West en rijdt er in de spits op dit stuk van het traject elke vijf minuten een metro. De compensatieregeling voor abonnements- en saldoreizigers blijft tot 4 november doorlopen.

Software-update in het vooruitzicht
In eerdere berichten liet de RET weten dat op sommige momenten de beveiligingssoftware de snelheid van metro’s op het nieuwe traject ten onrechte automatisch verlaagt en dat dit nu nog handmatig wordt gereset. Op dit moment is een software-update in voorbereiding.

Lees en bekijk ook: Na 2,5 jaar weer reizigers over de Hoekse Lijn

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons