Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
GVB rijdt met groene tram door duurzaam Amsterdam
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-10-2019 / 20.30 uur
AMSTERDAM - Sinds 10 oktober – de dag van de duurzaamheid – rijdt er gedurende 8 weken een groene tram door Amsterdam. De tram (2095) die de groene ambities van GVB benadrukt, rijdt de komende tijd op verschillende routes en lijnen. 

Groene Tour
Op zondag 3 november rijdt de groene tram een bijzondere route. Hij rijdt dan langs allerlei duurzame en inspirerende initiatieven die het leven in Amsterdam schoner en prettiger maken. Tijdens deze Groene Tour is Froukje Jansen (bekend van NatuurCollege,

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

3 op Reis en Wie is de Mol?) gastvrouw aan boord.  

GVB onderweg naar 100% groen
Reizigers die kiezen voor het OV, maken in principe al een duurzame keuze. Maar GVB heeft grotere ambities op het gebied van verduurzaming en legt de lat ook voor zichzelf wat hoger. Zo begon het proces van verduurzaming jaren geleden al met kleine stapjes: de gescheiden inzameling van afval, het recyclen van materialen en het steeds kritischer kijken naar de eigen inkoop. GVB gebruikt ook 100% duurzame energie uit Nederland, die Vattenfall exclusief voor GVB levert.

GVB wil in 2025 uitstootvrij vervoer bieden aan alle Amsterdammers. Dit jaar nog stromen de eerste elektrische bussen binnen en er zijn hybride veerponten aangeschaft. Een goede stap naar een volledig elektrische vloot.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons Foto: © GVB