Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Eind 2019 vernieuwde klapperborden op drie grote stations
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

10-07-2019 / 20.00 uur
UTRECHT - Op station Utrecht, Den Haag en Rotterdam keren de bekende klapperborden met reisinformatie eind dit jaar terug. Hoe nostalgisch het klappergeluid ook door de stationshal galmde, het was tijd voor vernieuwing. ProRail en NS steken het klapperbord in een modern jasje. Het idee blijft hetzelfde. Een centraal punt in de stationshal waar alle vertrektijden getoond worden en waardoor reizigers in één oogopslag kunnen zien of zij nog een kop koffie kunnen halen, haast moeten maken of wat het reisadvies is bij een storing. 

Het nieuwe klapperbord is een digitaal scherm en toont

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

de vertrektijden van het komend half uur. Per stationshal is bekeken wat de juiste locatie voor het reisinformatiescherm is. Hierbij is rekening gehouden met loopstromen, leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en het stationsinterieur. De schermen worden door leveranciers KITT Engineering BV en Ngage Media BV speciaal ontworpen voor de verschillende stations.

Als alles volgens plan verloopt, hangen de drie reisinformatieschermen aan het einde van dit jaar. Op Utrecht Centraal keert het scherm van 8 x 4.5 meter terug op de oude vertrouwde plek: midden in de stationshal. Voor de reisinformatieschermen op station Den Haag en Rotterdam is na de verbouwing een nieuw plekje gevonden: voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. De schermen op station Den Haag en Rotterdam worden 7.0 x 2.0 meter en 9.5 x 1.75 meter groot.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons