Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
28 mei: Landelijke pensioenacties openbaar vervoer
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

27-05-2019 / 15.00 uur
AMSTERDAM - Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn. Op dit moment is onduidelijk of, en zoja, welke treinen er gaan rijden. NS adviseert reizigers daarom op 28 mei niet met de trein te reizen.

De rechter heeft bepaald dat de vakbonden ervoor moeten zorgen dat NS een kwartierdienst kan rijden tussen Amsterdam en Schiphol. Tussen Schiphol en Amsterdam Centraal rijdt er dus een minimale noodpendel voor reizigers van en naar Schiphol Airport.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Dit betekent dat er tussen 05.00 en 21.00 uur in beide richtingen elk kwartier een trein rijdt. Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV verwacht NS ook zeer ernstige hinder voor het internationale treinverkeer. De internationale treinen zullen niet of nauwelijks rijden.

Woensdag 29 mei kan het treinverkeer mogelijk nog hinder ondervinden van de landelijke pensioenactie.

OV-bedrijven grote steden
In de grote steden is aangekondigd dat er gestaakt gaat worden. Daarom zullen er geen bussen, metro's en trams rijden en geen veren varen bij de het GVB, de HTM en de RET.

Rest van het OV zeer waarschijnlijk ook plat
Het Openbaar Vervoer in de rest van het land zal hoogstwaarschijnlijk ook plat liggen. Kijk op de website van 9292.nl voor de laatste stand van zaken.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons