Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Nieuw station Lansingerland-Zoetermeer
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-05-2019 / 20.00 uur
ZOETERMEER - Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), ProRail CEO Pier Eringa, NS CEO Roger van Boxtel en de burgemeesters van Zoetermeer en Lansingerland hebben op vrijdag 17 mei het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer geopend. Het nieuwe station is een prachtig architectonisch bouwwerk waar trein, metro, bus, auto en fiets samenkomen in één knooppunt tussen Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag.

Het treinstation is begin december 2018 in gebruik genomen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Het aantal treinreizigers ligt al ruim boven verwachting. Dagelijks zijn er gemiddeld 800 tot 900 in- en uitstappers. Vanaf zondag 19 mei gaat ook de RandstadRail rijden.

Dit smaakt naar meer
Het nieuwe station belichaamt wat Pier Eringa graag meer zou zien in den lande. Onlangs pleitte hij voor meer nieuwe, middelgrote stations in Nederland in de komende tien jaar. “Dit is een voorbeeld van zo’n nieuw station. Het maakt het treinverkeer in Nederland fijnmaziger en neemt een voorschot op het openbaar vervoer van de toekomst. We moeten sneller en makkelijker op onze eindbestemming kunnen komen. En dat het liefst via mooie stations die de reiziger het nodige comfort bieden, zoals dit architectonische hoogstandje,” aldus Eringa.

Bijzondere samenwerking
De gemeente Zoetermeer heeft het station gebouwd inclusief perrons, liften en trappen. Ook verzorgde de gemeente in nauwe samenwerking met en onder toezicht van ProRail alle technische voorzieningen die nodig zijn om het station goed te laten functioneren. ProRail richtte zich in opdracht van de gemeente Zoetermeer op de benodigde werkzaamheden aan het spoor, de spoorbeveiliging en de bovenleidingen. Normaal gesproken heeft ProRail de integrale leiding in dergelijke projecten.

Kijk hier  voor meer informatie over het nieuwe station.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons