Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Casco nieuw opkomstgebouw metro geplaatst bij Amstelveenseweg
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-05-2019 / 20.30 uur
AMSTERDAM - Met een paar zware hijskranen heeft bouwcombinatie ZuidPlus in de nacht van 3 op 4 mei 2019 het nieuwe gebouw voor metropersoneel op zijn eveneens nieuwe plek gezet, bij metrohalte Amstelveenseweg. De operatie verliep soepel.

Het nieuwe zogeheten opkomstgebouw, waar trambestuurders van het GVB hun diensten beginnen en eindigen, was voor een groot deel voorgebouwd op de plek waar momenteel ook gewerkt wordt aan de Vivalditunnel. Van daar werd het ‘s nachts in twee delen naar de nieuwe locatie getransporteerd.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Om het werk goed te laten verlopen, moesten de weg en het spoor worden afgesloten. Daarna konden de hijskranen de weg op. Die tilden de delen op trailers, die ze over de A10 naar station Amstelveenseweg reden en vervolgens op hun plek hesen.

Afmonteren
De werkzaamheden verliepen zonder problemen. Weg en spoor waren de volgende ochtend weer op tijd beschikbaar. Nu begint de afwerking. De twee delen worden aan elkaar vastgemaakt en er wordt gevelbeplating aangebracht. Dan kan het afmonteren beginnen. Daarna volgt nog het testen van de apparatuur en het plaatsen van meubilair. Het GVB heeft de ingebruikname gepland voor begin juni.

Brittenpassage
Het oude opkomstgebouw stond op de locatie waar  de Brittenpassage moet komen, de extra onderdoorgang van het straks compleet vernieuwde station Amsterdam Zuid. Het gebouw moest daar weg om er een werkterrein voor de Brittenpassage te kunnen inrichten. En om de tunnel te kunnen slopen van de voormalige Amstelveenlijn, die onder het spoor en de A10 doorliep. Daarom kregen de trambestuurders van lijn 51 in november 2018 een tijdelijk gebouw bij de Amstelveenseweg. Binnenkort is komt daar dus een definitief gebouw voor terug.

Tekst: Saskia / Zuid As - Foto's: Marcel Steinbach

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons