Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Trambaan IJsselstein en Nieuwegein-Zuid gaat op de schop
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

06-05-2019 / 19.50 uur
UTRECHT - De komst van nieuwe trams die gaan rijden naar IJsselstein en Nieuwegein is een stap dichterbij gekomen. Om dit mogelijk te maken vernieuwt de Provincie Utrecht in de zomer van 2020 eerst de trambaan. Het trambedrijf van de provincie Utrecht heeft opdracht gegeven aan BAM Infra Rail B.V. om dat werk uit te voeren.

De trambaan in IJsselstein en Nieuwegein-Zuid is na dertig jaar gebruik versleten. Net als de trams die nu nog rijden en daarom vervangen worden. Niet alleen het merendeel van het spoor wordt vernieuwd, maar ook alle haltes worden aangepakt.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Deze worden geschikt gemaakt voor de nieuwe trams die laag op de wielen staan en veel langer zijn. De trambaan in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein gaat daarom in juni-augustus 2020 op de schop. In deze periode kunt u met de bus gebruik maken van het openbaar vervoer.

Hinder
BAM is geen onbekende met dit soort werk aan onze tramlijn. De aannemer heeft eerder de trambaan vernieuwd tussen de halte Jaarbeursplein in Utrecht en de aansluiting op de remise in Nieuwegein. Om hinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, wordt zoveel mogelijk overdag gewerkt. Bouwtransport gaat over doorgaande wegen en met speciale technieken wordt geluid en trillingen gedempt. Bijzondere bestemmingen als het St. Antonius Ziekenhuis worden tijdens het werk bereikbaar gehouden.

Wanneer de nieuwe trams gaan rijden, is het vanaf december 2020 mogelijk om zonder overstap bij Utrecht Centraal door te reizen over de vernieuwde lijn naar Utrecht Science Park.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons