Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Nieuw rail-wegvoertuig voor het GVB
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

29-03-2019 / 21.00 uur
UTRECHT - GVB heeft tijdens de beurs RailTech 2019 op 28 maart een nieuw noodhulp rail-wegvoertuig, type Unimog U423, van KOKS Group feestelijk overhandigd gekregen. Dit nieuwe rail-wegvoertuig vervangt hun verouderde voertuig en wordt ingezet voor calamiteiten en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan het metronet. Senior Projectleider Gijs Brink van het GVB vertelt ons hier meer over.

Aanwinst
Gijs: “Met deze aanwinst hebben we twee van dit type voertuigen. Deze voertuigen kunnen zowel op de weg als op het spoor rijden.
Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Het bijzondere aan dit type is dat we dit voertuig kunnen koppelen aan onze andere Unimog.”

192 ton uit de tunnel slepen
Het nieuwe voertuig wordt straks ingezet bij calamiteiten. Gijs: “Bij een ontsporing van de metro zetten we met het gereedschap uit de Unimog de metro terug op het spoor. Daarnaast kan het voertuig een metro van het type M5 met een gewicht van 192 ton uit de tunnel slepen wanneer er bijvoorbeeld geen stroom is. In de Noord/Zuidlijn hebben we voor het slepen van een M5 wel beide voertuigen nodig om het gewicht van de metro over de steile stukken in de tunnel te krijgen.”

Onderhoudswerkzaamheden
Naast de calamiteiten wordt het nieuwe voertuig ook ingezet voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden in de Noord/Zuidlijn. Gijs: “De Unimog dient dan als een soort locomotief en trekt verschillende wagons met onderhoudsonderdelen door de tunnel. Het mooie aan het voertuig is dat deze speciaal voor ons is ingericht en alles wat onze monteurs nodig hebben dat is aan boord.”

Levering
De sleuteloverdracht vond afgelopen donderdag plaats. Komende weken wordt het voertuig ingericht en eind april staat hij in de werkplaats van GVB. Gijs: “ Ik kijk hier erg naar uit en ik kan niet wachten om de Unimog in actie te zien.”

Foto's: © OVnieuws.info

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
 
.