Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Voorarrest Gökmen T. met 14 dagen verlengd
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

18-03-2019 / 12.00 uur
UTRECHT - Het voorarrest van een 37-jarige Gökmen T.  uit Utrecht die verdacht wordt van een schietincident met een terroristisch oogmerk in Utrecht is met de maximale termijn van 14 dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris van de  rechtbank  Midden-Nederland vandaag beslist.

Meervoudige moord met terroristisch oogmerk
Op maandag 18 maart vond er een schietincident plaats op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Er vielen drie doden en meerdere gewonden.
Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De 37-jarige Gökmen T.  uit Utrecht wordt verdacht van onder meer meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. De verdachte zit sinds maandag vast. De officier van justitie wilde de man langer in voorarrest houden en vroeg de rechter-commissaris om een zogenoemd bevel tot bewaring. De rechter-commissaris oordeelde vandaag dat de verdenking stevig genoeg is om de man langer vast te houden. De verdachte zit in volledige beperking. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

Voorarrest
De rechtbank zal na een volgend verzoek van het Openbaar Ministerie binnen 14 dagen opnieuw een beslissing nemen over het voorarrest van de verdachte. Die beslissing wordt genomen door de raadkamer van de rechtbank. De raadkamer kan het voorarrest met maximaal 90 dagen verlengen. Na die periode vindt in de regel de eerste openbare zitting plaats. De zittingen van de rechter-commissaris en de raadkamer zijn achter gesloten deuren.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.  
.

Lees en bekijk ook:

Premier, minister en burgemeesters 'grote vier' naar stille tocht

Vrijdagavond 22 maart Stille tocht in Utrecht

Utrecht huilt na aanslag

Medewerker ProRail onder slachtoffers aanslag tram

Drie dode en vijf gewonden bij schietpartij in tram in Utrecht

.
.
.