Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Maandag hinder in OV door landelijke pensioenacties
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

16-03-2019 / 20.00 uur
UTRECHT - Maandagochtend 18 maart wordt in de ochtendspits gestaakt bij NS, het GVB, de HTM en de RET. Hierdoor wordt een zeer drukke spits verwacht. De vakbonden FNV, CNV en VVMC geven aan dat pas vanaf 07.06 uur de eerste bus, metro, tram en/of trein gaan rijden. Afhankelijk van het aantal standplaatsen van waaruit actie wordt gevoerd kan dit potentieel de hele dag grote hinder geven naar onze reizigers.

NS heeft begrip voor de zorgen van onze medewerkers over pensioenen maar vindt het jammer dat gekozen is voor een middel waar onze reizigers zeker hinder van ondervinden.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
NS Directeur Roger van Boxtel zegt hierover: "Staken mag, dat is een recht in Nederland. Dat gaan we ook niet tegenwerken, maar ik vind het wel jammer naar onze reizigers toe. Want die verwachten gewoon dat de treinen rijden. De bonden willen de treinen 66 minuten later laten starten. Dat werkt bij ons in de hele dienstregeling door. Dat betekent dat we de hele dag moeite zullen hebben om treinen op tijd te laten rijden. Dat vind ik jammer, want we bieden graag de beste treinreis.

We gaan natuurlijk wel ons best doen om na de acties zo goed mogelijk op te starten, zodra de staking voorbij is. Reizigers kunnen onze app raadplegen om te kijken hoe het precies gaat rijden. Ik wil de reizigers om geduld vragen, want het kan maandag wat tegen zitten, we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk weer de treinen weer op het spoor te hebben."
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons