Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Connexxion introduceert barcode als vervoerbewijs in de bus
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-03-2019 / 10.00 uur
UTRECHT - Transdev onderneming Connexxion gaat op grote schaal de barcode gebruiken als vervoerbewijs in het openbaar vervoer. Vanaf vandaag kunnen reizigers in de concessie Amstelland-Meerlanden de barcode gebruiken om in- en uit te checken. 265 bussen zijn uitgerust met een nieuwe barcodescanner. Na Amstelland-Meerlanden volgen stap voor stap de andere regio’s.

Bijna alle winkels, evenementen, attracties en vervoermiddelen accepteren barcodes. Uiteraard gaat het openbaar vervoer daar ook in mee.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Reizigers die een los kaartje kopen in de bus, checken voortaan in- en uit met de barcode op dat kaartje. Zo wordt overstappen met een los kaartje makkelijker: de barcodescanner controleert of het kaartje op het moment van reizen geldig is. 

De reiziger heeft steeds meer behoefte aan integratie van alle vervoerdiensten. Naast bus, tram, metro en trein moet het steeds makkelijker worden om bijvoorbeeld een (OV) deel-fiets, deelauto of taxi te gebruiken. Een ticket met barcode voor alle vervoermiddelen maakt deze ‘mobility as a service’ mogelijk. Met barcodescanners in de bussen zet Connexxion nu een belangrijke stap. 

Gefaseerde uitrol
Vanaf vandaag wordt de barcode gebruikt op losse tickets in de regio Amstelland-Meerlanden. Reizigers kopen een kaartje bij de chauffeur en betalen met pinpas of creditcard. Bij het verlaten van de bus checken zij uit door de barcode onder de scanner te houden. 

De ervaringen van reizigers en buschauffeurs in Amstelland-Meerlanden worden zorgvuldig gemonitord. Vervolgens wordt het reizen met de barcode ook ingevoerd in andere regio’s. 

De volgende stap is de online verkoop van tickets met een barcode in de webshop. Dit kaartje kan worden geprint op papier of opgeslagen worden op de mobiele telefoon. In de bus controleert de barcodescanner of de barcode op het moment van reizen geldig is. Zo wordt het reizen met het OV steeds eenvoudiger.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.