Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Railpro ontwikkelt kunststof kabelkoker
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

22-02-2019 / 15.30 uur
HILVERSUM - Een kunststof kabelkoker gemaakt uit oude meterkasten en bakelieten telefoons. Producten vanaf de afvalberg toepassen voor het innoveren van nieuwe spoorproducten. Dat is wat verduurzaming, cradle to cradle, hergebruik en recycling voor Railpro betekent.

Een circulair spoor
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in de Nederlandse spoormarkt. Bij productinnovatie stelt Railpro duurzaamheid van de railinfrastructuur voorop.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Of het nu gaat om ECO-liggers, producten met minder CO2-uitstoot of die laag scoren volgens de Milieu Kosten Indicator. Al de nieuwe producten van Railpro dragen op enige wijze bij aan de verduurzaming van het spoor. 

Kunststof kabelkoker uit gerecycled thermohardend materiaal
De nieuwe kabelkoker wordt gemaakt van hergebruikt materiaal dat anders op de afvalberg terecht zouden komen. Het gaat hierbij om thermohardende materialen zoals oude bakelieten telefoons, meterkasten en verschillende polyesters. Zo past de nieuwe kabelkoker volledig in de duurzaamheidsambitie van Railpro. Een kleinere afvalberg en een prachtig nieuw product, met nog meer technische voordelen ten opzichte van de vorige versie kabelkokers. 

Supersterk, isolerend en UV-bestendig
Thermoharders maken een product erg sterk en hebben een goed isolerende werking, doordat ze goed bestand zijn tegen hoge temperaturen. Thermohardende kunststoffen hebben als eigenschap dat ze hard blijven als ze worden verhit, in tegenstelling tot de thermoplasten, die zacht worden bij verhitting. Hierdoor kunnen thermoharders na verwerking niet meer van vorm veranderen, wat het een geweldige grondstof maakt voor het maken van nieuwe producten.

Uitwisselbaar
De nieuwe kunststof kabelkoker is 1-op-1 uitwisselbaar met de betonnen versie. Het voordeel ten opzichte van de betonnen versie is dat de kunststof versie vele malen sterker is. Doordat de deksel zo sterk is zal deze bij normaal gebruik niet breken of vervangen hoeven worden. Het product wordt ook niet beïnvloed door weersomstandigheden, extreem lage of hoge temperaturen - zoals bij brand - of zelfs chemische stoffen. En niet geheel onbelangrijk, het product is 50% lichter dan de betonnen versie, waardoor het leggen van de bakken en deksel veel Arbo vriendelijk is.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.