Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Uithoflijn krijgt vergunning voor proefritten
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-02-2019 / 11.00 uur
UTRECHT - De provincie Utrecht heeft, 20 februari, de officiële vergunning gekregen om proefritten te gaan maken met de Uithoflijn. Dat betekent dat de tram heel binnenkort overdag gaat rijden, zonder passagiers. Daarmee breekt voor het project Uithoflijn de laatste, beslissende fase aan.

Zo’n vergunning is nodig om in de praktijk te kunnen ervaren wat er straks nodig is om dagelijks grote aantallen reizigers te vervoeren. Ook kunnen trambestuurders in de proeffase overdag de benodigde praktijktraining opdoen. Ze rijden in die periode zonder passagiers.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De Regionale Uitvoeringsdienst verleende gisteren de daarvoor benodigde vergunning. Begin deze week had de Inspectie voor Leefomgeving & Transport (ILT) het sein op groen gezet. ILT houdt namens het ministerie van Infrastructuur en Waterschap toezicht op naleving van de wetten en regels voor duurzaam en veilig transport.

Gedeputeerde Dennis Straat: “Utrecht kan dankzij deze vergunning heel binnenkort de trams overdag zien rijden. Weliswaar gaan het dan nog om proefritten, maar we komen daarmee ook steeds dichterbij het moment dat de tram daadwerkelijk reizigers tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park vervoert.”

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's Lees en bekijk ook:
Contact  
Mail ons Veel belangstelling voor presentatie van de eerst Uithoftram
   
  Eerste tram Uithoflijn aangekomen in Nieuwegein