Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Spoorwerk tijdens voorjaarsvakantie Noord-Nederland
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-02-2019 / 21.00 uur
UTRECHT - ProRail werkt tijdens de voorjaarsvakantie in Noord Nederland aan maar liefst vier spooronderdoorgangen. Met deze tunnels verbetert ProRail de veiligheid en doorstroming van weg- en treinverkeer.

Het werk aan de tunnels vindt plaats in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe: bij Assen tunnel De Maten, bij Haren de laatste fase van de aanleg onderdoorgang, bij  Hurdegaryp de verkeerstunnel naast het station en bij de Goddeloaze Singel tussen Feanwâlden en Kuikhorne een fiets- en voetgangerstunnel.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Vliegende vaart
ProRail plaatst op deze locaties belangrijke delen, één van de grootste stappen in het bouwproces. Sporen gaan daarom aan de kant, grondwerk wordt verzet en de gigantische betonnen tunneldelen worden op hun plaats gehezen of geschoven. Daarna worden met vliegende vaart grond, kabels, leidingen, spoorgrind en sporen weer terug gelegd, zodat treinverkeer zo snel mogelijk weer doorgang kan vinden. 

Afwerken
Na deze bouwfase rijdt het treinverkeer er overheen en start het afwerken van de tunnels zelf. Denk aan wanden, plafonds en vloeren, het aanbrengen van verlichting, belijning en toeleidende wegen. Daarna kunnen voetgangers, fietsers en/of autoverkeer de onderdoorgang gaan gebruiken.

Vork
Maar ProRail werkt aan nog meer projecten. Onder andere op ‘De Vork’ in Haren. In de splitsing tussen de sporen naar Assen en Winschoten bouwen ze een opstelterrein. Tussen Haren en station Groningen Europapark worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een extra spoor. 

Bussen vervangen treinen
De werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden als treinverkeer wordt stilgelegd. Reizigers kunnen met de vervangende bussen hun bestemming bereiken. Raadpleeg uw reisplanner voor vertrek.

16-20 februari Groningen-Veendam/Weener werk bij Haren
16-18 februari Groningen-Hoogeveen in verband met het werk bij Assen 
18-20 februari Groningen-Assen in verband met werk bij Haren
20-24 februari Leeuwarden-Buitenpost in verband met Feanwâlden en Hurdegaryp
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.