Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Geen opstelterrein in Uitgeest, wel in Heerhugowaard
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-02-2019 / 20.00 uur
UTRECHT - Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om het opstelterrein voor NS-sprinters definitief niet in Uitgeest aan te leggen maar in Heerhugowaard.

Heerhugowaard is door NS gekozen als opstelterrein voor sprinters, nadat bleek dat de bodem op de aangewezen locatie in Uitgeest te zacht was en heien noodzakelijk maakte.

In de toekomst gaan er meer treinen rijden op het traject Alkmaar - Amsterdam. Om dat mogelijk te maken moet

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

het spoor worden aangepast.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail werken samen aan het invoeren van een hoogfrequente dienstregeling op drukke treincorridors in Nederland: Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Zo rijdt er op het traject Amsterdam - Eindhoven al elke tien minuten een trein. Op het traject Alkmaar – Amsterdam gaan in de toekomst ook 6 Intercity’s per uur rijden. En op het traject Amsterdam – Uitgeest 6 Sprinters per uur. Voordat het zover is moet het spoor op enkele plaatsen worden aangepast. Daarover is op 30 januari 2019 een besluit genomen.

Aanpassingen aan het spoor
De aanpassingen variëren van geluids- en overwegmaatregelen tot de aanleg van een opstelterrein. De extra treinen worden straks op verschillende plaatsen langs het tracé opgesteld en schoongemaakt. Bijvoorbeeld in Zaandam en op het al geplande opstelterrein bij Heerhugowaard. Verder worden langs het traject diverse geluidsmaatregelen getroffen. En station Uitgeest krijgt een mooie nieuwe traverse, een loopbrug voor reizigers.  

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.