Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
9 februari openingsfeest busbrug Zwolle
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

12-01-2019 / 15.00 uur
ZWOLLE - Vanaf 17 februari nemen de bussen de busbrug en het nieuwe busstation in gebruik. Maar voor het zo ver is, organiseert gemeente Zwolle op zaterdag 9 februari van 10.00 tot 20.00 uur op de busbrug en het nieuwe busstation een openingsfeest. Daar kun je deze dag van alles zien, doen en beleven. Jong, oud, sportievelingen, bewonderaars van bussen, cultuur- en muziekliefhebbers: voor ieder wat wils. Kom je ook?

Sport
’s Ochtends kun je deelnemen aan de busbrugloop: een uniek recreatief hardloopevent. Er is een route voor kinderen  en een voor volwassenen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De brug en het nieuwe busstation zijn ‘s ochtends exclusief toegankelijk voor de deelnemers aan het hardloopevent.

Cultuur
Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kun je vrij over de busbrug en het nieuwe busstation lopen en verschillende soorten en maten bussen bezichtigen die op het terrein staan. Elke bus is een bezienswaardigheid. Sommige bussen zijn extra bijzonder omdat er deze middag singer-songwriters, theatermakers en verhalenvertellers in optreden. Krijg je het koud? Dan warm je je lekker op in de grote tent of aan de lekkernij die je bij foodtrucks kunt kopen.

Muziek
Overdag kun je op en rond het festivalterrein genieten van muziekoptredens, maar van 17.00 tot 20.00 uur wordt het echt een muzikaal feest! Of je nu houdt van liedjes uit de jaren ’60, Hollandse meezingers, rapmuziek,  Nederlandse funk, hiphop of pop of liever zelf je eigen karaokelied uitzoekt: kom, zing en swing mee!

Toegang terrein
Vanuit de reizigerstunnel kom je met de trap of lift op het nieuwe busstation en op de busbrug. Het advies is om wandelend of op de fiets naar het station te komen. Je fiets parkeer je het meest gemakkelijk aan de Hanzelandzijde. Kom je toch met de auto? Dan kun je die tegen betaling parkeren in een van de parkeergarages aan de Hanzelaan.

Lees en bekijk ook: Publieksdag 150 Jaar Spoor Zwolle goed bezocht

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.