Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
"Denk goed na over de plaats van Schiphol voor doortrekken N/Z-lijn"
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-12-2018 / 11.30 uur
AMSTERDAM - Oud minister Cees Veerman heeft woensdag tijdens de heropening van de gerenoveerde metrostations op de Oostlijn gezegd dat voor men de Noord/Zuidlijn door wil gaan trekken naar Schiphol men eerst goed moet na gaan denken over de plaats van Schiphol. Veerman ziet Schiphol liever verplaatst worden naar een plek op zee. Naast de ruimte die daar is kan een luchthaven in zee ook dienen als goede golfbreker voor de daar achterliggende kust.

De ruimte om het huidige Schiphol raakt op, willen we die overlast nog wel en hoe houden we alles bereikbaar vraagt hij zich af.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Een vliegveld op zee is volgens Veerman zeker de moeite waard om het te gaan onderzoeken.

Cees Veerman was in 2009 voorzitter van een commisie die moest onderzoeken hoe de bouw van de Noord/Zuidlijn weer vlot kon worden getrokken. Deze commisie was ingesteld na verschillende fananciele tegenslagen en de verzakking van een aantal huizen op de Vijzelgracht. Algemeen wordt Veerman gezien als 'de redder' van de Noord/Zuidlijn. Dankzij zijn adviezen en aanbevelingen is de Noord/Zuidlijn afgebouwd. Inmiddels is de metrolijn een groot succes.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons