Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
GVB vervoerde 1 miljoen reizigers op 1 dag
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

11-12-2018 / 11.30 uur
AMSTERDAM - Op 30 oktober reisden maar liefst 1 miljoen reizigers met het GVB mee op één dag! Een bijzondere mijlpaal voor het Amsterdamse vervoersbedrijf. Waarom reden er op 30 oktober dan zo veel mensen mee?

Het antwoord blijkt snel gevonden. Dinsdag 30 oktober blijkt een nogal regenachtige dag te zijn geweest met maar liefst 21,5 mm neerslag. Dan is de som snel gemaakt op de vroege ochtend: liever droog via het OV in plaats van door de regen. Nu was er overigens ook een flinke neerslagpiek op 5 september, maar dit is de week waarop

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

de scholen net opstartten na de zomervakantie. Niet alle scholieren en studenten hoefden die week naar school.

Forse reizigersgroei
De reizigersgroei over het laatste halfjaar komt voor het GVB naar verwachting uit op zo’n 6%. De groei wordt met name veroorzaakt doordat steeds meer mensen gebruik maken van de Noord/Zuidlijn. Daarnaast reizen meer inwoners van Noord met de bus dan was voorspeld terwijl het GVB door de komst van de Noord/Zuidlijn hier juist een afname had verwacht. Alles bij elkaar zorgt voor een gestage groei van het aantal reizigers.

Raakt het Amsterdamse OV niet te vol?
Reizigersgroei klinkt natuurlijk mooi, maar past het allemaal eigenlijk nog wel? We vragen het na aan vervoerkundige van het GVB, Diana Pikkert. Zij vertelt: “Reizigers maken steeds meer gebruik van de Noord/Zuidlijn terwijl die voorheen meer met trams en bussen reisden. De Noord/Zuidlijn heeft voorlopig nog voldoende capaciteit. Bovengronds zijn bussen en trams soms wel een andere route gaan rijden, maar al het beschikbare materieel wordt ook nu volop ingezet. Vooral bij de trams zien we dat er hierdoor meer ruimte is dan voor de start van de nieuwe dienstregeling.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.