Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Maaslijn wordt geplaagd door storingen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-11-2018 / 11.30 uur
NIJMEGEN - Het treinverkeer op de Maaslijn tussen Nijmegen en Venlo wordt geplaagd door storingen. Vanochtend was er een wisselstoring die werd veroorzaakt door een defecte kabel. De afgelopen weken trad er ook al meerdere keren een seinstoring op waarvan de oorzaak nog steeds niet is gevonden. ProRail betreurt de hinder die reizigers ondervinden en doet haar uiterste best de storingen tegen te gaan.

Wisselstoring 
Vanochtend lag het treinverkeer op de Maaslijn stil

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

wegens een wisselstoring. Die werd veroorzaakt door een defecte kabel. Deze is zo snel mogelijk vervangen waarna het treinverkeer weer kon worden opgestart. Er is waarschijnlijk geen verband met de spookstoring die zich de afgelopen weken een aantal keren voordeed. 

Spookstoring
De spookstoring doet zich voor in een gebied van ongeveer 6 kilometer tussen Cuijk en Mook. De seinen springen dan op rood terwijl er geen trein in de buurt is. Iedere keer gaan de  monteurs ter plaatse, maar tot nu toe hebben zij nog geen defecte onderdelen aangetroffen en is de oorzaak onduidelijk. Na een reset van het systeem is de storing tijdelijk verholpen en kan het treinverkeer worden hervat. 

Specialistische hulp
Bij het zoeken naar een oplossing worden de monteurs inmiddels bijgestaan door een team van specialisten van ProRail, de aannemer en de fabrikant van de beveiligingsapparatuur. Gezamenlijk controleren zij stap voor stap alle apparatuur langs de baan, worden onderdelen preventief vervangen en kabels en leidingen doorgemeten. Een arbeidsintensieve klus, maar zo moet de oorzaak van de storingen uiteindelijk worden gevonden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.