Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Uithoflijn in december 2019 in z'n geheel in gebruik
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-10-2018 / 20.30 uur
UTRECHT - De Uithoflijn wordt volgens de nieuwste planningen medio december 2019 in z'n geheel in gebruik genomen. Eerder was de bedoeling dat de lijn in twee gedeeltes in gebruik genomen zou worden maar daar is door herstelwerkzaamheden aan de trambaan nu vanaf gezien.

Onlangs is gebleken dat er herstelwerkzaamheden aan de tramlijn nodig zijn, waardoor er in de planning te weinig tijd overblijft voor een gedeeltelijke ingebruikname.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De volledige ingebruikname van de Uithoflijn tussen Utrecht Centraal en P+R De Uithof staat nog steeds gepland voor december 2019. Dat werd op 2 oktober bekend gemaakt tijdens een informatiesessie voor gemeenteraadsleden en Statenleden.

Wat moet er nog hersteld worden?
De herstelwerkzaamheden zijn nodig op het deel van de trambaan van P+R De Uithof tot en met de Adama van Scheltemabaan. Dit zijn de belangrijkste drie:

- Op sommige delen van de baan zijn er afwijkingen in de ligging van het spoor. Het ligt bijvoorbeeld een paar millimeter te hoog of te laag.
- Op sommige overrijdbare delen van de trambaan moet het asfalt hersteld worden.
- Het meeste herstelwerk is nodig op tramviaduct Vaartsche Rijn. Daar moet over een lengte van 900 meter de spoorconstructie worden aangepast.

Aannemer BAM is al begonnen met herstellen van kleine afwijkingen. Alles is er nu op gericht om het herstelwerk en het proefbedrijf af te ronden voor de volledige ingebruikname in december 2019. 

Lees en bekijk ook: Veel belangstelling voor presentatie van de eerst Uithoftram

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.