Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Sterke groei aantal reizigers sinds start van de Noord/Zuidlijn
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

29-09-2018 / 20.00 uur
AMSTERDAM - Bijna twee maanden na de start van de nieuwe dienstregeling van het GVB blijkt uit de nieuwe vervoercijfers dat een kleine 73.000 reizigers per gemiddelde werkdag gebruik maakt van de Noord/Zuidlijn. In de periode vanaf 2 september (start standaarddienstregeling) ligt dit gemiddelde rond de 84.000. De reizigersaantallen van het totale GVB netwerk zijn in deze periode toegenomen met zo’n 40.000 per dag (+6%). Deze groei wordt met name opgevangen door de metro (+40%), terwijl het aantal reizigers in de trams (-13%) en bussen (-4%) volgens verwachting is afgenomen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Noord/Zuidlijn rijdt goed
Hoewel er een aantal kleinere verstoringen zijn geweest in de Noord/Zuidlijn, zijn echt grote problemen uitgebleven. Dit is anders dan de verwachting kort voor de start van de nieuwe dienstregeling. Het GVB verwachtten toen nog gemiddeld 4 grote verstoringen per week. Door het vele testen heeft het GVB veel tekortkomingen in het systeem gevonden en opgelost. Daarnaast stond er continu een reservewagen paraat. Hierdoor kon de impact van een verstoringen beperkt worden. Zo bleef de overlast voor reizigers beperkt.

Overstappen
Voor de start van de nieuwe dienstregeling beloofde het GVB dat reizigers gemiddeld sneller op hun bestemming zijn. Daar stond tegenover dat er vaker moet worden overgestapt. Wat het overstappen betreft ziet het GVB dat dit inderdaad het geval is, al is dit minder dan ze zelf dachten. "Wij schatten destijds in dat 2 tot 4% van alle reizigers vaker een overstap zou moeten maken. Op basis van de inzichten op uit de vervoercijfers nu, geldt dit voor 1% tot 2% van alle reizigers. Wat de reisduur betreft: de inzichten op de dit vlak zijn nog niet compleet. We hebben een extern bureau gevraagd om met ons mee te kijken en de nu liggende cijfers te valideren.", aldus het GVB.

Lees en bekijk ook: De Noord/Zuidlijn onder overweldigende belangstelling geopend

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.