Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Dankwoord van de ouders spoordrama Oss
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

28-09-2018 / 21.00 uur
OSS - De ouders van drie kinderen die bij het spoordrama in Oss op 20 september betrokken waren hebben een dankwoord naar buiten gebracht. Bij het ongeval op 20 september, waarbij een elektrische bakfiets (een Stint) met 5 kinderen en een begeleidster in botsing kwam met een trein, kwamen 2 kinderen van het gezin om het leven en een derde raakte zwaar gewond. Ook twee andere kinderen overleefde het drama niet. De begeleidster raakte eveneens zwaargewond.

Dankwoord van de ouders:
"Maandagavond 24 september ontwaakte onze oudste dochter

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

uit de vijf dagen durende coma. Het spannendste moment voor ons sinds de dag van het ongeluk. Ons meiske bleek redelijk helder en goed aanspreekbaar. Op de vele vragen die ze heeft geven we haar eerlijk antwoord. Ze weet zich te herinneren dat ze in de stint is gestapt. Ze is op de hoogte van het verlies van haar zusjes.

Zodra de artsen van de Intensive Care het verantwoord vinden mag ze deze afdeling verlaten om op een andere locatie in het ziekenhuis verder te herstellen. Het herstel gaat nog lang duren en er zal een intensieve en zware revalidatie gaan volgen.

Wij bedanken als eerste het zeer vakbekwame en betrokken team van artsen en verpleegkundige die vanaf donderdag keihard gewerkt hebben om ervoor te zorgen dat wij ons meiske zouden behouden. Het is ze gelukt en wij zijn ze ontzettend dankbaar.

De ambulancemedewerkers die ter plekke een zeer zware taak hadden en toch het juiste deden waardoor haar meer leed bespaard is gebleven. Medewerkers van de traumahelikopter. De politie die alles wat nodig was heeft gedaan en nog doet om het leed te verzachten en ons bij te staan. Brandweer, slachtofferhulp, medewerkers van de GGZ, onze huisartsen, mensen van de gemeenten in wijkgebouw De Hille en alle andere vrijwilligers.

Wij zijn vanaf dag één bij ons meiske geweest om haar te helpen in de strijd die zij moet voeren. We hebben elke dag tegen haar zusjes in het mortuarium vertelt dat we heel veel van ze houden en hoe het met hun oudere zusje gaat. Daar ging onze aandacht naar uit. Dat was onze dagtaak. Daarom hadden wij geen flauw idee wat er in Oss en Nederland leefde. Pas nu dringen enkele berichten tot ons door en vertellen onze ouders hoe iedereen meeleeft.

We willen daarom ook naar iedereen die ons een warm hart toedraagt en met ons meeleeft en ons op diverse manieren ondersteunt heel hartelijk bedanken. Het steunt ons enorm. Onze familie, onze vrienden, de buren, de school van onze kinderen, de inwoners van Oss, heel Nederland, hartelijk dank. Jullie helpen ons om het verlies te verzachten en ons
meiske er weer bovenop te helpen.

Familie begeleidster ook dankbaar voor alle steun
Op 26 september liet de familie van de 32-jarigebegeleidster van de kinderen ook al hun dankbaarheid blijken. Ze schreven: “Onze dochter en echtgenote is buiten levensgevaar. Wij willen iedereen bedanken voor de steun en hulp die wij krijgen van familie, vrienden, collega’s, ouders, kinderen, hulpverleners, bekenden en onbekenden. Het is hartverwarmend en het draagt ons in deze moeilijke periode. Onze gedachten gaan tegelijkertijd uit naar de andere gezinnen die hierbij betrokken zijn. Wij wensen hen veel kracht toe.”

Bloemenzee
Ondertussen groeit de immense bloemenzee nabij de overgang in Oss nog steeds. Vanuit het hele land zijn er mensen die naar Oss toekomen om hun medeleven te betuigen. Bij de overgang liggen vele honderden knuffel en bloemen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk onze filmbeelden over de bloemenzee in Oss.