Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Contant geld weg bij buschauffeurs en trambestuurders van HTM
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

27-09-2018 / 10.00 uur
DEN HAAG - De veiligheid van buschauffeurs en trambestuurders van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM is verbeterd. Het contant geld is vanaf 1 oktober 2018 weg bij hen waardoor overvallers geen buit meer kunnen maken. Alle Haagse trams hebben nu betaalautomaten waar reizigers de vrije keuze hebben om met pinpas, creditcard of muntgeld een kaartje te kopen. De trambestuurder kan deze automaten niet openmaken, ook niet onder dwang. Eind 2017 besloot de HTM-directie de veiligheid te verbeteren door het contant geld af te schaffen bij haar medewerkers in bus en tram. De omvangrijke operatie verliep zonder noemenswaardige problemen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Jaarlijks vervoert HTM 82 miljoen tramreizigers en 16 miljoen busreizigers. Er zijn reizigers die het prettig vinden om met muntgeld een kaartje te kopen. Sommigen hebben geen pinpas, anderen willen uit privacyoverwegingen geen OV Chipkaart gebruiken die aan hun bankrekening is gekoppeld. Door het betalen met muntgeld in alle trams mogelijk te maken komt HTM deze groepen reizigers tegemoet.

Trams
HTM plaatste moderne betaalautomaten in de 69 oude rood-beige trams, die nog tot 2024 mee moeten. Deze automaten accepteren pinpas, creditcard of muntgeld. De 60 nieuwe grijs-rode Avenio trams waren al voorzien van deze betaalautomaten. In de 70 wit-blauwe RandstadRail trams kon de reiziger al met muntgeld een kaartje kopen in de inmiddels verouderde automaten. HTM vervangt deze in de komende maanden door de moderne betaalautomaten. Zo krijgen reizigers extra betaalmogelijkheden met pinpas en creditcard.

De introductie van het pinnen in de bus verliep ook soepel. Hier kan de reiziger sinds 25 juni 2018 alleen met pinpas of creditcard betalen bij de buschauffeur. Er geen ruimte in de bus voor de grote betaalautomaten die ook muntgeld accepteren.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.