Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Arriva leidt buschauffeurs op via eigen opleidingstraject
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

27-09-2018 / 10.00 uur
HEERENVEEN - Op 1 oktober start de eerste klas met 26 kandidaten die via een BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg) worden opgeleid tot gediplomeerd buschauffeur. In november start de tweede klas en in 2019 de derde klas. Ook deze klassen bestaan ieder uit circa 25 kandidaten. Het BBL-traject duurt één jaar en bestaat uit een combinatie van leren en werken. Het Arriva opleidingstraject is één van de maatregelen die Arriva inzet vanwege de aanstaande uitstroom van pensioengerechtigde collega’s. De toekomstige buschauffeurs zullen na het behalen van hun diploma aan de slag gaan in de Arriva regio’s in Brabant en Zuid-Holland.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Opleidingstraject
Het opleidingstraject leidt kandidaten binnen één jaar op tot gediplomeerd buschauffeur en zo een MBO diploma, niveau 2 te behalen. Arriva werkt hiervoor samen met het STC (Scheepvaart en Transport College, een erkende MBO instantie. Door deze manier van opleiden in combinatie met een persoonlijke begeleiding van een ervaren chauffeur zijn de kandidaten van kwalitatief hoog niveau. Door de grondige opleiding krijgen ze goede bagage om hun werkzaamheden, na het behalen van het diploma, veilig, zelfverzekerd en verantwoord uit te voeren. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte inclusief het behalen van diverse diploma’s waaronder het vakdiploma Code 95 en het D-rijbewijs. Momenteel heeft Arriva al 63 medewerkers in dienst via een BBL-traject.

Uitstroom en werving
Arriva werft momenteel actief vanwege de aanstaande uitstroom waar de hele OV-sector mee te maken heeft. Naast het Arriva opleidingstraject loopt er een wervingscampagne voor nieuwe collega’s. In deze campagne ligt de nadruk op de aantrekkelijke factoren van het vak als buschauffeur zoals flexibiliteit, gastheerschap en verantwoordelijkheid in de bus en goede arbeidsvoorwaarden. Op de ‘werken bij’ website kunnen geïnteresseerden zien welke vacatures en opleidingsmogelijkheden er binnen Arriva zijn: www.werkenbijarriva.nl

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.