Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Gouda in de vakantie week lang zonder treinen vanwege werkzaamheden
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

02-07-2018 / 11.00 uur
GOUDA - Gouda is van maandag 30 juli tot en met maandag 6 augustus niet bereikbaar per trein. Die dagen voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor. Rondom Gouda moet ongeveer 75 procent van het spoornet worden vernieuwd om ervoor te zorgen dat de trajecten van Utrecht via Gouda naar Rotterdam en Den Haag betrouwbaar, veilig en goed berijdbaar blijft voor reizigers- en goederenvervoer. Tussen Gouda en Alphen aan den Rijn rijden in die periode ook geen treinen.

In deze week voert ProRail een deel van deze omvangrijke klus uit. Ze vernieuwen dan achttien wissels.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Daarnaast werken ze aan spoor 7, waar ze rails, dwarsliggers en spoorgrind (ballast) vervangen. Dat kan alleen als er geen treinverkeer overheen gaat.

Combineren van werkzaamheden
ProRail werkt continu aan een nog grotere betrouwbaarheid van het spoor door onderhoud, vernieuwing en uitbreiding. Over de periodes en spreiding van de werkzaamheden is goed nagedacht. Omdat de werkzaamheden zo omvangrijk zijn is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. Daarnaast worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of zoals nu in de vakantie. Om zo efficiënt mogelijk te zijn, combineert ProRail het werk door ook op andere plekken op de route aan de slag te gaan op momenten dat het treinverkeer van en naar Gouda toch al stil ligt.

Andere werkzaamheden
Zo is ProRail bijvoorbeeld ook aan de slag op Rotterdam Centraal met de vernieuwing van een aantal wissels. Op Rotterdam Alexander worden de perronkappen weggehaald. Dit gebeurt in het kader van de upgrade van station Rotterdam-Alexander. Op station Ypenburg wordt de perronkap geconserveerd. Bij Lansingerland-Zoetermeer legt ProRail blindegeleidelijnen aan op het nieuwe perron en wordt verder gewerkt aan het houten plafond.

Wat betekent dit voor reizigers?
Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd óm te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer én rekening te houden met extra reistijd. Vanaf 10 dagen van tevoren is de reisplanner van NS bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies op www.ns.nl of via de app van NS.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.