Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Station Zwolle Stadshagen blijft voorlopig gesloten
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-06-2018 / 11.00 uur
ZWOLLE - Station Zwolle Stadshagen blijft voorlopig gesloten, dat meldde gedeputeerde van de provincie Overijssel Bert Boerman vrijdagochtend tijdens een ingelaste persconferentie over de problemen op het Kamperlijntje . De uitkomsten van de grondonderzoeken noemt hij teleurstellend. Volgens dat onderzoek is er tussen de 35 en 100 miljoen nodig om snelheid op het baanvak te verhogen naar 140 km/u. De uitvoering hiervan zou 4 tot 6 jaar in beslag gaan nemen. De extra kosten zouden voor rekening komen van de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle en Kampen.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Spoorbeheerder ProRail is het niet eens met de conclusie dat station Zwolle Stadshagen nog niet open kan. Volgens hun zou er een extra trein op het traject kunnen pendelen tussen Zwolle en Zwolle Stadshagen. Er moet dan wel een extra treinstel en een extra machinist ingezet worden. Die extra kosten worden geraamd op een eenmalige kostenpost van 600.000 euro en 800.000 euro per jaar.

Dhr. Broersma van vervoerder Keolis heeft twijfels over het voorstel van ProRail. "Je legt druk dan neer bij machinisten. Dat is niet verantwoord, daar moet je het personeel niet mee opzadelen".

"ProRail is nu aanzet"
Gedeputeerde Bert Boerman zegt dat ProRail nu aan zet is om hun beloftes na te komen. De opdrachtgevers niet tevreden met hetgeen wat de spoorbeheerder tot op heden heeft gerealiseerd. De spoorbeheerder heeft wel uitgebreid naar oplossingen gekeken maar die bleken tot nu toe allemaal te duur te zijn.

ProRail grote afwezige
ProRail was trouwens de grote afwezige tijdens deze persconferentie. De spoorbeheerder belegt vanmiddag een eigen persconferentie. Ans Rietstra, directeur projecten bij ProRail geeft dan haar eigen toelichting op de problemen met het Kamperlijntje.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.  
 
De heren Cees Anker (algemeen directeur Keolis Nederland), Bert Boerman (gedeputeerde van de Provincie Overijssel) en Bernard Tabary (CEO Keolis International) tijdens de introductie van Keolis op het Kamperlijntje op 9 december 2017.