Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Startschot voor vernieuwing station Zaandam
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

24-04-2018 / 16.30 uur
ZAANDAM - Zaandam krijgt een veilig en toegankelijk station, passend bij de stad en het groeiend aantal reizigers. Gemeente Zaanstad, NS Stations en ProRail gaven op 23 april het feestelijke startschot voor de spooroverbouwing en de stationsvernieuwing. Eind 2019 heeft Zaandam een verbindende entree.

Station in Zaanse stijl
De nieuwe spooroverbouwing wordt gerealiseerd in stiijl van de Zaanse Schans en verbetert de toegang van Zaanstad. De stad groeit en krijgt meer reizigers die de stad in- en uit willen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Zaanstad zet zich in om de stad klaar te maken voor de toekomst, door meer woningen te bouwen, betere voorzieningen te realiseren en goede verbindingen te maken. De spooroverbouwing is hierin van groot belang als oost-west verbinding in de stad. Op de overbouwing komen nieuwe winkeltjes en de stationshal krijgt een opknapbeurt. Er komt ook een fietsenstalling met plek voor circa 1300 fietsen. In het najaar van 2019 is alles klaar.

Tijdelijk minder treinverkeer met Hemelvaart en Pinksteren
Met Hemelvaart (10-13 mei 2018) en Pinksteren (19-21 mei 2018) rijden er minder treinen vanwege werkzaamheden op en rond station Zaandam. Reizigers moeten dan rekening houden met extra reistijd. De actuele reisinformatie staat vanaf begin mei op www.ns.nl  of check de NS reisapp. Ook hangen vanaf dan affiches op het station.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons Visuals: © ProRail