Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
VolkerRail heeft na lange tijd haar mobiele werkplaats weer ingezet
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-04-2018 / 11.00 uur
AMSTERDAM - Vorige week is in Contractgebied Amsterdam uniek werk uitgevoerd. Na lange tijd heeft VolkerRail haar mobiele werkplaats weer ingezet. In de nacht van 25 op 26 maart zijn de onderhoudswerkzaamheden begonnen. Dankzij de inzet van de mobiele werkplaats heeft dat geresulteerd in vijf volledige en succesvolle werknachten.

Verdubbelde werktijd
In eerste instantie is de mobiele werkplaats in het leven geroepen om op een veilige manier onderhoudswerkzaamheden aan

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

in dienst gesteld spoor uit te voeren. Er is geen aanrijdgevaar omdat men in de mobiele werkplaats volledig afgesloten is. Hoewel deze werkplaats veilig werken aan het spoor ook overdag mogelijk maakt, is toch besloten hier geen gebruik van te maken. In plaats daarvan is de mobiele werkplaats nu ingezet om ervoor te zorgen dat ’s nachts langer doorgewerkt kon worden. Dit betekent dat er in deze nachten tot wel 8 uur lang gewerkt kon worden, een ruime verdubbeling van de werktijd.

In dienst
Dinsdag- op woensdagnacht was een bijzondere nacht in een al zo unieke werkweek: met de mobiele werkplaats hebben de medewerkers van VolkerRail het mogelijk gemaakt om te werken op continu in dienst gesteld spoor. Geen enkele buitendienststelling was nodig om het werk goed en veilig te laten verlopen. Een mooi succes, waarover ook opdrachtgever ProRail erg enthousiast is.

Essentiële samenwerking
Een goede samenwerking met ProRail Verkeersleiding was in deze uitvoering van essentieel belang. Ongeveer vier uur voordat de uitvoering plaatsvond, is samen met ProRail Verkeersleiding een logistiek plan gemaakt. Hierbij werd gezocht naar ruimte in de dienstregeling die niet door de treindienst werd benut. In deze ruimten zijn rijpaden ingelegd waarin de werkzaamheden plaats konden vinden.

Enorme kansen
Volgende week zal worden geëvalueerd over de toekomstige inzet van de mobiele werkplaats. Projectleiders Brian Hukom en Wouter Adriaanse van VolkerRail kijken trots terug op deze werkmethode, Brian: “Amsterdam is één van de drukste emplacementen van Nederland. Als het zelfs hier mogelijk is om met de mobiele werkplaats planmatig onderhoud uit te voeren, dan denk ik dat dit voor de rest van Nederland enorme kansen biedt!” (Foto: © VolkerRail)

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.