Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
GVB vanaf 26 maart volledig cashvrij
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

16-03-2018 / 11.00 uur
AMSTERDAM - Vanaf 26 maart 2018 zijn na de bussen en Noordzeekanaalveren, ook alle trams van GVB cashvrij. Reizigers kunnen dan inchecken met hun OV chipkaart, vooraf (met pin of contant) hun kaartje kopen bij een van de vele verkooppunten of gebruik maken van pin aan boord van de voertuigen. GVB is naar verwachting de eerste vervoerder in Nederland waarbij contant geld volledig van de voertuigen is verdwenen.

GVB werkt sinds 2016 hard aan het invoeren van een cashloos openbaar vervoer. Directe aanleiding was een reeks

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

overvallen op busbestuurders in Amsterdam. In maart 2017 reden de 209 bussen in Amsterdam al zonder cash, en op 1 februari jl. waren de ponten over het Noordzeekanaal cashvrij. Exact een jaar later is het nu ook zover bij de 200 trams. GVB heeft daarbij het pinnen aan boord geïntroduceerd als service voor de reizigers die een los kaartje aan boord van het voertuig willen of moeten kopen.

De omslag naar cashloos betalen heeft het werk van busbestuurders beslist veiliger gemaakt.  Het doortrekken van cashloos reizen bij tram was een logisch vervolg op de landelijke ingezette ontwikkeling.

Alexandra van Huffelen: “De omslag naar cashloze voertuigen was een operatie van formaat waarbij de invoering van pin uitgebreid en zorgvuldig is getest. We zijn heel erg blij dat het nu gelukt is. Voor onze collega’s is het nu een stuk veiliger geworden, en met het pinnen aan boord bieden we een welkome service aan onze reizigers die een kaartje aan boord willen kopen.”

Het rijdend personeel van GVB  is enthousiast over het werken met het pinapparaat. Het was even wennen, maar inmiddels is iedereen vertrouwd met het systeem.  Ook reizigers zijn positief: pinnen is zo ingeburgerd in de maatschappij dat ze het logisch vinden dat er alleen nog met een betaalpas of creditcard betaald kan worden.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.