Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
NS moderniseert nog eens 45 dubbeldekkers
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-03-2018 / 13.20 uur
HAARLEM - NS investeert € 502 miljoen in de modernisering van 45 dubbeldekkers (242 rijtuigen met 24.500 zitplaatsen).

Het gaat om de tweede generatie VIRM treinstellen die NS in dienst heeft. Het moderniseren van de treinen is een duurzame keuze. Het grootste deel van al het materiaal dat hierbij vrijkomt wordt gerecycled, 96% van al het materiaal wordt opgeknapt en komt als nieuw terug of krijgt gerecycled een tweede leven daarbuiten.

NS Onderhoudsbedrijf in Haarlem werkt aan de

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

modernisering van de dubbeldekkers. De ontwerpfase voor de vernieuwing van de 45 treinen is inmiddels gestart. De trein krijgt comfortabele stoelen, moderne verlichting, oplaadvoorzieningen in 2e en 1e klas en uiteraard zal nieuwe kunst niet ontbreken. De bouw van het eerste treinstel is eind 2020 gereed. Na een testperiode met deze trein begint in de loop van 2021 de serieproductie en gaan ze het spoor op. Deze dubbeldekkers kunnen dan weer zo’n 20 jaar mee. Zo draagt NS op een duurzame manier bij aan de bereikbaarheid van Nederland.

De investering van deze modernisering bedraagt € 502 miljoen. De totale investering in de aanschaf van nieuwe Sprinters en nieuwe Intercity’s en het moderniseren van bestaand materieel, komt hiermee op € 3 miljard.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact
Mail ons
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk onze reportage over de modernisering van de eerste generatie VIRM treinstellen.