OVnieuws.info Index
Grote spoorvernieuwing Rotterdam terwijl treinen blijven rijden
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

16-02-2018 / 20.00 uur
ROTTERDAM - ProRail begint dit weekend met een grote spoorvernieuwingsoperatie aan de sporen van, naar en via Rotterdam. Tot aan de zomer vervangt en vernieuwt ProRail daar onder meer ruim zestig wissels. De treinen tussen Den Haag, Rotterdam en Dordrecht blijven rijden tijdens de werkzaamheden.

Vooral de komende drie weken komt er veel werk tegelijk, want ondertussen is de spoorbeheerder op station Rotterdam Centraal ook nog druk met ingrijpend werk aan het perron voor de toekomstige Eurostar (lijn Amsterdam – Londen),

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

wordt er onderhoud gepleegd aan de Hogesnelheidsllijn (HSL) en houdt NS proefritten met de IC Brussel op de HSL.

Veilig en betrouwbaar
Het spoor rondom Rotterdam, Dordrecht en Den Haag wordt vernieuwd om het veilig en betrouwbaar te houden en om het minder gevoelig te maken voor storingen. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd en gebundeld om de overlast voor reizigers zo klein mogelijk te houden.

Planning
Sinds 29 januari is ProRail druk bezig met het werk aan het nieuwe perron voor de Eurostar. NS rijdt sinds 8 januari testritten met de IC Brussel. Aankomend weekend (17 en 18 februari) is de spoorbeheerder vooral bezig met sporen vernieuwen bij Rotterdam Centraal en met het aanvoeren van materiaal voor volgende weekendwerkzaamheden. Op 27 februari wordt begonnen met het vervangen van de wissels in Rotterdam. Vervolgens wordt dit afwisselend in de nacht of het weekend uitgevoerd. ProRail hoopt op 3 maart daarmee klaar te zijn. Het vervangen van de sporen op de brug bij Dordrecht vindt plaats in de week van 28 april tot en met 6 mei. In dezelfde week worden veertien wissels bij Kijfhoek vernieuwd. Ook op de emplacementen Binckhorst en Leidschendam worden deze zomer een tiental wissels vervangen.

Grote drukte in de spits
Vanwege de grote hoeveelheid werk en de testritten van NS op de HSL, rijden er van, naar en via Rotterdam Centraal aanzienlijk minder treinen.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.