OVnieuws.info Index
Wethouder Litjens: Komende jaren veel investeren om Amsterdam bereikbaar te houden
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

23-01-2018 / 12.15 uur
AMSTERDAM - Wethouder Pieter Litjens (VVD) hoopt dat er snel een beslissing wordt genomen over het doortrekken van de Noord/Zuidlijn richting Schiphol. Dat zegt Litjens in een interview met OVnieuws.info.

Nu de Noord/Zuidlijn bijna klaar is, moeten er volgens Litjens snel beslissingen worden genomen over andere infrastructuurprojecten om de stad bereikbaar te houden. Eén variant  daarbij staat hoog op zijn verlanglijstje: een metroverbinding met Schiphol.

Litjens zegt dat er de komende jaren

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

heel veel in het openbaar vervoer geïnvesteerd moet worden om Amsterdam bereikbaar te houden. Litjens: 'De komende jaren moeten er in Nederland 1 miljoen huizen bijgebouwd worden. De slimste manier om dat te doen is om uit te breiden in de steden. Wij houden rekening met 150.000 woningen die er tot 2040 in Amsterdam bijgebouwd moeten worden. Voordat deze woningen gebouwd zullen gaan worden moeten we eerst beslissingen nemen over de infrastructuur en over goed openbaar vervoer. Dat is de enige manier om de steeds drukker wordende steden goed te ontsluiten.

Die ontsluiting zou voor een deel moeten gebeuren door de metro. De Noord/Zuidlijn zal waarschijnlijk niet de laatste metro-ontwikkeling in Amsterdam zijn. Binnenkort zitten we met het kabinet weer om de tafel en daar zullen wij ook vragen om serieus met elkaar samen te gaan werken om de Noord/Zuidlijn door de te trekken naar Schiphol. Ook zullen we vragen om samen na te gaan denken over lightrail-alternatieven aan de westkant en aan de zuidkant van de stad en misschien wel over het doortrekken van de metro naar Haven-Stad. Hier zit nu nog industrie maar straks willen we daar 70.000 woningen gaan bouwen. Als we daar over 20 jaar woningen willen hebben moeten we de komende jaren al beslissingen nemen over de infrastructuur en goed openbaar vervoer', aldus Litjens.

De bereikbaarheid van de stad zal volgens de wethouder de komende jaren de agenda gaan bepalen. 'Wat mij betreft moeten daar allemaal beslissingen over worden genomen, maar wel in de juiste volgorde'. Eerst wil Litjens dat het vijfde en zesde spoor er op station Amsterdam Zuid komt. Als die beslissingen zijn genomen, dan wil de wethouder praten over het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.