OVnieuws.info Index
Grote problemen met het Kamperlijntje; station Stadshagen later in gebruik
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-12-2017 / 12.15 uur
ZWOLLE - Gisteravond heeft spoorbeheerder ProRail bekend gemaakt dat er grote problemen zijn op een deel van het Kamperlijntje. Hierdoor kunnen de treinen geen stop maken op station Zwolle Stadshagen, dat zondag ingebruik genomen had moeten worden.

De oorzaak is dat de bodem onder de spoorbaan niet genoeg stabiliteit biedt om er met de voor de nieuwe dienstregeling vereiste snelheid (140 km/u) overheen te rijden. Om de reizigers in Kampen en Zwolle voldoende overstaptijd te blijven bieden op station Zwolle heeft ProRail geconcludeerd dat het vooralsnog niet mogelijk

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

is om op station Stadshagen te stoppen. ProRail heeft de provincie Overijssel, gemeenten Zwolle en Kampen en de vervoerder Keolis hierover op woensdagavond 6 december geïnformeerd. 

De spoorbaan is afgelopen zomer door ProRail compleet vernieuwd. Ook is er toen bovenleiding aangelegd. Sinds de vernieuwing van het Kamperlijntje is het traject al een groot aantal keren geconfronteerd met storingen.

Bodemgesteldheid is de boosdoener
Het bodemprobleem is in de afgelopen periode pas aan het licht gekomen toen de nieuwe elektrischetreinen van Keolis voor het eerst over het traject reden. ProRail onderzoekt hoe het kan dat de ondergrond vooraf niet goed genoeg in beeld is gebracht en gaat met de betrokken partijen in overleg om te onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om dit probleem op te lossen. 

Wanprestatie
"Een wanprestatie", zo verwoord gedeputeerde van de provincie Overijssel Bert Boerman de gemaakte fouten van ProRail. De provincie en de gemeentes Zwolle en Kampen zijn zeer ontstemd over de gang van zaken en willen dat de spoorbeheerder zo snel mogelijk met een oplossing komt.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.