OVnieuws.info Index
'Cashloos betalen’ in de Brabantse Arriva-bussen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

04-12-2017 / 09.40 uur
DEN BOSCH - Arriva is gestart met ‘cashloos betalen’ in alle Brabantse bussen. Er kan niet er niet meer met contant geld een vervoerbewijs gekocht worden in de bus. Op vrijdagochtend, 1 december, werd hier het officiële startsein voor gegeven op het busstation in ’s-Hertogenbosch. Reizigers reizen vanaf 1 december met de OV-chipkaart, een e-ticket of betalen het vervoerbewijs in de bus met pin, contactloos of creditcard. Zo verbeteert Arriva de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger. Ook wordt het betaalgemak voor de reiziger hiermee verhoogd.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Veilig op weg naar cashloos betalen
Deze maatregel is de laatste stap uit het landelijke Arriva-plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’, waar Arriva sinds meerdere overvallen in het voorjaar van 2016 mee aan de slag is gegaan. Sinds  1 oktober 2016 is het al niet meer mogelijk om na 19.00 uur met contant geld een vervoerbewijs te kopen in de stadsbussen in Tilburg. Sinds 1 maart 2017 geldt dit ook voor de stadsbussen in Breda en ’s-Hertogenbosch en sinds 1 november 2017 geldt dit voor alle Brabantse bussen. De ervaringen van de buschauffeurs en reizigers zijn positief!

Alle Brabantse bussen zijn voorzien van een nieuw betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin, contactloos of creditcard. De chauffeur hoeft hiervoor geen vooraf gedrukte kaartjes meer mee te nemen, dit gaat allemaal via het betaalsysteem. Ook de buurtbussen zijn voorzien van betaalapparatuur, zodat ook daar een kaartje betaald kan worden met pin, contactloos of creditcard. Alle stappen uit het plan ‘Veilig op weg naar cashloos betalen in onze voertuigen’ zijn zorgvuldig uitgevoerd, volgens drie voorwaarden:

  • Stabiele en goed functionerende techniek
  • Overeenstemming met alle betrokken overheden
  • Goed geïnformeerde reizigers.
     

Voor Brabant is nu dus het moment aangebroken om volledig over te stappen naar cashloos betalen.

Betaalmethodes
Reizigers kunnen per 1 december gewoon in- en uitchecken met hun OV-chipkaart of een papieren vervoerbewijs betalen bij de buschauffeur met pin, contactloos of creditcard. Ook is het mogelijk een e-ticket aan te schaffen (zowel geprint als op de smartphone) of een vervoerbewijs te kopen in de voorverkoop bij de Arriva OV Servicepunten en overige verkooppunten in de regio. Meer informatie en alle voorverkoopadressen staan op arriva.nl/betaalgemak.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.