Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Geen contant geld meer in GVB tram 26
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

23-11-2017 / 12.30 uur
AMSTERDAM - Tram 26 is de eerste tramlijn in Amsterdam die ‘cashloos’ gaat. In de trams op deze lijn kan vanaf 8 december geen kaartje meer gekocht worden met contant geld. 

Tram 26 had afgelopen juli de primeur met pinnen in de tram. Nu heeft de lijn ook de primeur om als eerste cashloos te gaan. Per 8 december verdwijnt definitief het contante geld uit de trams van lijn 26.

Samen met de andere vervoerders in de regio Amsterdam werkt het GVB hard aan een cashloos openbaar vervoer in de hoofdstad.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Na een succesvolle start bij bus vorig jaar, is nu de beurt aan tram. De trams worden uitgerust met pinapparatuur en naar verwachting is het contante geld het eerste kwartaal 2018 definitief uit alle trams verdwenen.

Kaartje kopen in tram 26 kan, maar dan wel met je bankpas
Als je geen OV-chipkaart bij je hebt of geen kaartje vooraf hebt gekocht, dan kun je bij de conducteur of bestuurder een kaartje kopen en contactloos met de pin of creditcard betalen.

Reis met de OV-chipkaart!
Reizen met een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart is het meest handige alternatief. Op saldo reis je overdag in de meeste gevallen voordeliger dan met een kaartje dat je in de tram koopt. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar oud en 65-plussers reizen met een persoonlijke OV-chipkaart zelfs met 34% leeftijdskorting.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons