Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Spoorbrug over Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-11-2017 / 13.00 uur
UTRECHT - Afgelopen weekend zijn ProRail en haar aannemers BAM Infra en HSM Steel Structures er in geslaagd om de nieuwe spoorbrug tussen Leidsche Rijn en Centraal op haar plek te leggen. Het was een grote klus waar het op de millimeter aankwam.

Op verzoek van ProRail en aannemer BAM moest Rijkswaterstaat het waterpeil van het Amsterdam-Rijnkanaal gisteren omhoog brengen, zodat het ponton precies op de goede hoogte kwam te liggen. Verder verliepen de werkzaamheden voorspoedig en konden wegverkeer en treinverkeer vanochtend zoals gepland weer opgestart worden.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Meer treinen
Om de groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail aan de verdubbeling van het spoor tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Hiermee krijgt ook het laatste stuk spoor tussen Utrecht en Woerden vier sporen. De nieuwe spoorbrug moet nu nog aangesloten worden op de bestaande sporen. Dat gebeurt later. Naar verwachting kunnen in het voorjaar van 2018 de eerste treinen over de brug rijden.

Randstadspoor
De spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Leidsche Rijn is onderdeel van het project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet met meer sporen, en nieuwe en comfortabele stations in de regio Utrecht. Daarmee schept ProRail ruimte voor meer treinen, voor meer reizigers, die dichter bij huis én frequenter op de trein kunnen stappen. Randstadspoor bevat zeven nieuwe stations: Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Houten Castellum, Tiel Passewaaij en Utrecht Vaartsche Rijn. ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan het project Randstadspoor, dat naar verwachting eind 2018 klaar is.

Foto- en filmbeelden: © ProRail

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.