Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Poortjes op Utrecht Centraal vanaf vandaag gesloten
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

06-11-2017 / 10.00 uur
UTRECHT - Vanaf vandaag zijn de poortjes op Utrecht Centraal afgesloten. Reizigers moeten voor toegang tot het station beschikken over een OV-chipkaart met voldoende saldo en NS-reisproduct. Of over een ander geldig vervoerbewijs.

Wie iemand wil uitzwaaien, iets wil halen bij een van de winkels op het station of het station wil oversteken, kan zonder kosten binnen het uur weer uitchecken. Passanten kunnen ook gebruik maken van de stationspassage zonder poortjes, naast de stationshal.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Minder zwartrijders, hoger veiligheidsgevoel
Sinds 2014 heeft NS al op 71 stations de toegangspoortjes gesloten. Rond stations waar de poortjes gesloten zijn worden minder zwartrijders geregistreerd, is er minder agressie in de trein en het verhoogd het veiligheidsgevoel bij reizigers. Ook kunnen reizigers niet meer vergeten om op de afgesloten stations in of uit te checken.

Passantenpoort
In het stationsgebied van Utrecht Centraal wordt volop gebouwd. Na het sluiten van de poortjes zal de stationspassage vanaf eind november nog enkele weken worden afgesloten voor werkzaamheden aan het dak boven het nieuwe Stationsplein. Gedurende die periode wordt tijdelijk een speciale passantenpoort ingesteld. Er blijft dus altijd een mogelijkheid om zonder in of uit te checken het station over te steken.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons