Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
GVB staat zaterdag 1 minuut stil voor Burgemeester van der Laan
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-10-2017 / 12.20 uur
AMSTERDAM - Zaterdag 14 oktober om 13.00 uur staan alle bussen, metro’s, trams en veren van het GVB één minuut stil als eerbetoon aan de vorige week overleden burgemeester Eberhard van der Laan. De minuut OV-stilte is een initiatief vanuit GVB, en ook EBS doet mee.  Het GVB mist de burgemeester en ze willen hem op gepaste wijze samen herdenken.

Omleiding trams 3, 5 en 12
Op zaterdag 14 oktober wordt burgemeester Van der Laan tijdens een besloten bijeenkomst herdacht.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Deze besloten bijeenkomst in Het Concertgebouw start om 13.00 uur. De trams 3, 5 en 12 rijden zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur een omleiding. Voor meer informatie zie het omleidingsbericht.

Vrijdag 13 oktober
Op vrijdag 13 oktober is het openbaar afscheid van de burgemeester, tussen 10.00 en 20.00 uur in Het Concertgebouw. Hiervoor is geen omleiding gepland. Houdt u rekening met mogelijk extra drukte en plan uw reis kort van tevoren op gvb.nl.

GVB bedankt de burgemeester
Het GVB bedankt in een persbericht de burgemeester. Ze schrijven hierover het volgende:

U zei altijd: "Zolang de trams rijden, weet je dat het goed is in de stad." Het is goed en wij rijden, maar in onze gedachten staan we allemaal stil voor u, de liefste en moedigste burgemeester van Amsterdam. 

Wij zijn diep geraakt en verdrietig dat onze burgemeester is overleden. Wij danken Eberhard van der Laan voor al zijn zorgen en tomeloze inzet voor onze prachtige stad. Hij heeft veel betekend voor ons bedrijf en onze medewerkers. Zijn betrokkenheid bij de medewerkers van GVB was zo puur en oprecht, en onze collega’s hebben dat vaak mogen ervaren.

Wij zullen hem enorm missen en wensen zijn familie en naasten veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.