Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index

NS neemt maatregelen tegen buitensporig gedrag stakende medewerkers

Actueel OVnieuws
OV bedrijven

29-09-2017 / 11.30 uur
UTRECHT - NS heeft maatregelen genomen tegen 27 werknemers die zich op 7 juli 2017 na een werkoverleg buitensporig hebben gedragen.

Op 7 juli hielden leden van het Amsterdams Machinisten Kollectief (AMK) een 'werkoverleg' voor Amsterdam Centraal. Ze waren het niet eens met de arbeidsomstandigheden van machinisten en conducteurs. Die is in hun ogen slecht. Tevens vinden ze dat het bedrijf hun monddood maakt.

Het vreedzame protest liep echter uit de hand toen 27 leden

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

van het AMK het station in liepen en bij verschillende treinen aan de noodrem trokken en dreigde over de sporen heen te gaan lopen. Hierdoor kwam het treinverkeer stil te liggen. Tussen 17.15 en 18.30 uur konden 75 treinen niet vertrekken. Naar schatting hebben zo’n twintigduizend reizigers hebben hierdoor hinder ondervonden.

"Dit is voor NS onacceptabel. Iedereen bij NS heeft het recht en de ruimte om zich te uiten of actie te voeren, maar we trekken een grens als daarbij de veiligheid van reizigers of collega's in het geding komt", aldus NS in een persverklaring. Het spoorbedrijf heeft 27 betrokken medewerkers via camerabeelden weten te achterhalen. 26 van hen hebben een officiële waarschuwing gekregen. Tegen één medewerker, die door NS wordt gezien als de leider van de wilde actie, is een ontslagprocedure gestart.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons