Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Openbaar vervoer in en rondom stad Utrecht verandert in 2018
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

21-09-2017 / 14.30 uur
UTRECHT - Reizigers in het Utrechtse openbaar vervoer kunnen volgend jaar gebruik maken van een vernieuwd aanbod. Het netwerk van vervoerder U-OV, bestaande uit de gele bussen en trams, verandert. Er komen op sommige verbindingen buslijnen bij. Elders verandert het aantal ritten of de route die wordt gereden. Dit blijkt uit het Vervoerplan voor 2018 van U-OV dat op 19 september door het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht is vastgesteld.

De provincie wil kunnen inspelen op de actuele vraag naar openbaar vervoer en ontwikkelingen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Buslijnen met de potentie voor reizigersgroei kunnen daarbij rekenen op extra investeringen. Een goed voorbeeld is lijn 44, een nieuwe buslijn tussen Houten en Vianen die op werkdagen bij wijze van proef de komende drie jaar gaat rijden. De nieuwe lijn verbindt diverse woon- en werkgebieden, waaronder de nieuwe wijk Hoef en Haag (Vianen). Ook wordt lijn 43 verlengd van Odijk naar Houten.

Nieuwe verbinding naar Rijnsweerd
Om het groeiend aantal reizigers tussen De Meern en De Uithof te bedienen, gaat lijn 29 vanaf december 2017 elk kwartier rijden via station Vaartsche Rijn. De route van lijn 29 wordt verlegd naar de Waterlinieweg. Daarmee ontstaat in Utrecht een nieuwe verbinding met het openbaar vervoer naar Rijnsweerd. Buslijn 31 tussen station Lunetten en Rijnsweerd blijft verder intact, maar gaat vanaf december 2017 wel minder vaak rijden. Deze frequentieverlaging heeft te maken met gewijzigde treintijden van NS en de nieuwe reismogelijkheid tussen Vaartsche Rijn en Rijnsweerd met buslijn 29.

Routewijzing
Routewijzigingen komen er op lijnen 58, 74 en 251 in Zeist, waar als gevolg van vernieuwing van het stadscentrum nieuwe bushaltes worden aangelegd. In Nieuwegein komen vanaf juli 2018 nieuwe bushaltes voor de lijnen 283 en 287 van en naar De Uithof. Deze besluiten zijn genomen nadat reizigers, gemeenten en andere betrokkenen eerder dit jaar zijn geraadpleegd.

Stationsgebied Utrecht Centraal en Uithoflijn
Omdat duidelijk is geworden dat de Uithoflijn vanaf juli 2018 niet volledig kan gaan rijden, heeft provincie Utrecht besloten buslijnen 12 en 208 volgend jaar volledig in stand te houden. Hierdoor blijft de goede bereikbaarheid van en naar De Uithof gewaarborgd. Mede door het uitstellen van de Uithoflijn zijn de plannen om lijn 6 door te trekken naar het Diakonessenhuis aangehouden. Datzelfde geldt voor het voorstel om de route en het aantal ritten op lijn 18 van en naar Leidsche Rijn aan te passen. Ook is duidelijk geworden dat het nieuwe tram/busstation aan de centrumzijde van station Utrecht Centraal niet voor december 2018 gereed zal zijn. De haltes voor de lijnen 2, 3 en 28 op Jaarbeursplein en de huidige route van lijn 2 blijven daarom voorlopig ongewijzigd. Komende periode wordt onderzocht of een gedeeltelijke tramexploitatie tussen Vaartsche Rijn en P+R De Uithof wel mogelijk is in 2018.

Lees en bekijk ook: Drukke Utrechtse buslijn 1 volledig elektrisch

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.