Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Nieuw busstation in Driebergen-Zeist geopend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

08-09-2017 / 13.30 uur
DRIEBERGEN/ZEIST - Het stationsgebied Driebergen-Zeist ondergaat een totale metamorfose, voor de omgeving én voor ProRail een uitdagend project. Vandaag werd het nieuwe busstation feestelijk geopend. En dat is alvast een flinke verbetering voor veel reizigers. Wat staat er nog meer op stapel?

Overzichtelijk, veilig en ruim
Het nieuwe busstation in Driebergen-Zeist is veel ruimer van opzet, met veilige routes voor de bussen. Het ligt aan de Zeist-kant van het station en krijgt uiteindelijk 9 busperrons.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
De opening van het busstation is de eerste mijlpaal in het stationsvernieuwingsproject. Driebergen-Zeist krijgt uiteindelijk een nieuw station met een grote ondergrondse fietsenstalling. Bij het station komt in oktober een nieuwe parkeergarage met 600 plaatsen. Ook wordt een tunnel onder het spoor gebouwd voor het wegverkeer. Files bij de spoorwegovergang behoren dan tot het verleden. ProRail vernieuwt het stationsgebied in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Utrecht en de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist.

Volgende mijlpaal
Begin oktober wordt het bestaande stationsgebouw afgebroken. Reizigers kunnen daarna gebruik maken van het tijdelijke stationsgebouw en een traverse over het spoor. In het weekend van 30 september tot 3 oktober is daarom geen treinverkeer mogelijk van en naar Driebergen-Zeist. Check dan de Reisplanner vóór vertrek.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons