Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Eerste testdag meer treinen goed verlopen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-09-2017 / 10.00 uur
UTRECHT - De eerste test dag met meer treinen tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven is voorspoedig verlopen. ProRail en NS testen de komende 13 woensdagen door in aanloop tot de nieuwe dienstregeling op het spoor die op 10 december in gaat. ProRail deelde in totaal 32 bekeuringen uit aan weggebruikers vanwege gevaarlijke gedrag bij overwegen.

Achter de schermen brengt de uitbreiding van het aantal treinen grote veranderingen met zich mee. Daarom zijn ProRail en NS de gestart als test op de woensdagen, een essentiële voorbereiding

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

op de nieuwe dienstregeling in december. Vanaf dat moment kunnen treinreizigers op dit traject élke dag iedere tien minuten de Intercity nemen. Dat betekent  minder lang wachten en levert 15% meer capaciteit op.

Surveillances, hekwerk en snel herstel
De incidentbestrijders van ProRail surveilleren tijdens de testdagen extra langs het spoor en houden handhavingsacties bij de overwegen, omdat deze tijdens de testdagen langer gesloten kunnen zijn. Op een aantal overwegen zet ProRail verkeersregelaars in en worden camera’s geplaatst. Dat doen ze om zoveel als mogelijk spoorboomduiken bij overwegen te voorkomen en spoorlopers tegen te houden. Vanuit de Meldkamer Spoor van ProRail wordt de spoorlijn Amsterdam - Eindhoven extra in de gaten gehouden. 32 weggebruikers kregen op de eerste testdag een boete. Zij kregen een bon omdat zij zich niet aan de verkeersregels bij overwegen hielden. 

Snel herstel
Monteurs zullen een eventuele storing tijdens de testdagen zo snel mogelijk verhelpen. Daarnaast zet ProRail ook sleeplocomotieven klaar in Utrecht en Den Bosch om eventueel gestrande treinen zo snel als mogelijk weg te halen en de spoorweg weer vrij te maken.

Uitbreiding infrastuur
ProRail is al langer bezig met de voorbereidingen op de toename van het aantal treinen op de drukste trajecten van Nederland. Aan de proef in september is jarenlange voorbereiding voorafgegaan. ProRail heeft veel geïnvesteerd in het upgraden en uitbreiden van de infrastructuur, zodat er meer treinen per uur kunnen rijden. Dan gaat het bijvoorbeeld om spoorverdubbeling op een groot deel van het traject, het aanleggen van nieuwe sporen, het vervangen van overwegen door tunnels en bruggen en het vernieuwing van spoor, wissels en seinen, zoals op Utrecht Centraal de afgelopen jaren is gedaan. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.