Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index

9 dagen lang omvangrijke werkzaamheden rond Utrecht Centraal

Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-07-2017 / 11.30 uur
UTRECHT - ProRail gaat vrijdagnacht van start met een spectaculair staaltje spoorwerk. Naast Utrecht Centraal wordt in negen dagen tijd 500 meter spoor vervangen, inclusief 23 wissels. Een duurzame wisseltruc, want ProRail gaat wissels die eerder op Utrecht Centraal werden weggehaald, maar nog lang niet versleten waren, hergebruiken.

Wissels wisselen
De wissels die geplaatst worden, lagen tot vorig jaar elders op het Utrechtse emplacement. De sporen rond Utrecht zijn de afgelopen jaren volledig vernieuwd om meer treinen van en naar Utrecht

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

kunnen laten rijden. Het aantal wissels is toen teruggebracht van 186 naar 60. Hierbij bleven ook wissels over die nog lang niet versleten waren. Die zijn in het afgelopen jaar gereviseerd (hersteld tot nieuwstaat) en worden nu gebruikt ter vervanging van oude wissels, die aan vernieuwing toe zijn. Dat gebeurt op de vier sporen tussen Utrecht Overvecht en Utrecht Centraal, over een afstand van 500 meter.

Grote kraan
Het vervangen van 23 loodzware wissels in negen dagen tijd is een ambitieus karwei. De wissels worden met een dieplader over de weg aan- en afgevoerd. Om ze zo snel mogelijk te kunnen wisselen, gebruikt ProRail  een grote bouwkraan die de wissels 35 meter hoog over het spoor tilt. Er zijn in totaal 45 lasploegen nodig om alle spoordelen aan elkaar te lassen.

Check de Reisplanner!
De werkzaamheden duren van zaterdag 8 juli tot maandag 17 juli en veroorzaken hinder voor reizigers, zowel op het spoor als op de weg. Treinverkeer van en naar Hilversum, Amersfoort en Soest krijgt te maken met een aangepaste dienstregeling. Check de Reisplanner om goed voorbereid op reis te gaan. Ook op de weg is hinder niet te voorkomen. Fietsers en auto'mobilisten worden omgeleid, check daarvoor de site van de gemeente Utrecht.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.