Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Poortjes Utrecht Centraal gaan voor drie dagen dicht
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-04-2017 / 20.00 uur
UTRECHT - Van donderdag 20 april tot en met zaterdag 22 april houdt NS een proef plaats met het sluiten van alle poortjes op station Utrecht Centraal. Deze zijn eenvoudig te openen met een vervoersbewijs. Doel van de proef is om reizigers te laten wennen en om te kijken of alle poortjes goed werken. Naar aanleiding van de uitkomsten wordt besloten wanneer alle poortjes definitief in werking worden gesteld. Zo kunnen we zwartrijders weren uit de trein. Ook vergeten reizigers dan niet meer om uit te checken.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Wanneer vindt de proef plaats?

  • Donderdag 20 april: van 06.30 tot 21.30 uur

  • Vrijdag 21 april: van 06.30 tot 21.30 uur

  • Zaterdag 22 april: van 08.30 tot 20.00 uur

Hoe werkt het openen van de poortjes?
De afgelopen maanden zijn de poortjes al voor 50% en daarna 75% gesloten. Tijdens de proef zijn medewerkers aanwezig om reizigers te assisteren. De horeca op de eerste verdieping van de stationshal is bereikbaar zonder OV-chipkaart. Reizigers openen de poortjes door in en uit te checken met hun OV-chipkaart met een geldig NS-reisproduct en voldoende saldo. Of met een ander geldig NS-vervoerbewijs. Reizigers die binnen 60 minuten na inchecken weer uitchecken op hetzelfde station, ontvangen hun instaptarief terug. Mensen zonder OV-chipkaart kunnen de andere zijde van het station bereiken via de nieuwe traverse of via de Moreelsebrug.

Minder zwartrijders, verhoogd veiligheidsgevoel
NS heeft inmiddels veel ervaring met gesloten poortjes opgedaan. De eerste resultaten zien er goed uit. Op stations waar de poortjes gesloten zijn, ziet NS minder zwartrijders, minder agressie in de trein en een verhoogd veiligheidsgevoel bij reizigers. Op stations met gesloten poortjes waardeert 90% van de reizigers de veiligheid met een rapportcijfer ‘7 of hoger’. Op stations zonder poortjes bedraagt het percentage reizigers dat een ‘7 of hoger’ geeft 81%. 

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.