Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Feestelijke terugkeer van tram 24 in de Ferdinand Bolstraat
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

19-04-2017 / 11.30 uur
AMSTERDAM - Vanaf dinsdag j.l. rijdt tram 24 eindelijk weer zijn oude route door de Ferdinand Bolstraat. Gisterochtend werd de tram feestelijk onthaald door de ondernemers rond de Ferdinand Bolstraat en het Marie Heinekenplein.

Door de aanleg van Noord/Zuidlijn-station ‘De Pijp’ werd de route in 2003 ‘tijdelijk’ 14 jaar verlegd. Vanaf nu rijdt de tram ook weer in het gedeelte tussen de Albert Cuyp en de Ceintuurbaan.

.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Noodzakelijk
Door de aanleg van station De Pijp was het noodzakelijk om de route van de lijn in 2003 aan te passen. Door de geringe breedte van de straat konden de tramsporen niet tijdelijk worden verlegd voor het bouwterrein, zoals bij Rokin en de Vijzelgracht wel gebeurde. Daarom was het gedeelte tussen de Ceintuurbaan en de Albert Cuyp niet meer toegankelijk en moest tram 24 een andere route rijden.

Inmiddels is het project De Rode Loper van de gemeente  druk bezig om ook bovengronds de straat op te knappen met meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De ondernemers van de Ferdinand Bolstraat zijn blij met de terugkeer van lijn 24 en met de nieuwe bestrating. Naar verwachting is dat in oktober klaar.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons  
 
Foto Gé Dubbelman – Noord/Zuidlijn: De teruggekeerde tram 24 wordt feestelijk verwelkomd door de ondernemers van de Ferdinand Bolstraat