Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Station Blerick wordt vernieuwd
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

13-03-2017 / 13.30 uur
BLERICK - Station Blerick gaat dit jaar flink op de schop. De perrons worden vernieuwd, er komt een nieuwe hellingbaan naar spoor 4 en het stationsmeubilair wordt vernieuwd. Deze week wordt gestart met het inrichten van het bouwterrein.

De perrons op station Blerick zijn verouderd en toe aan vervanging. De twee zijperrons worden vernieuwd en deze krijgen dezelfde constructie als het zogenaamde middenperron, namelijk zand met keerwanden. Alle perrons krijgen een nieuwe in- en uitstaphoogte. Ook wordt de bestrating vernieuwd en komt er in de zomer nieuw stationsmeubilair.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Hellingbaan
Om het station beter toegankelijk te maken voor reizigers met een functiebeperking, maar ook bijvoorbeeld voor reizigers met een kinderwagen of zware koffers, komt er een hellingbaan naar spoor 4. Hierdoor kunnen meer mensen zelfstandig het perron bereiken. Het is de bedoeling het station over een paar jaar ook te voorzien van liften.

Gelijkvloerse instap
Om te zorgen dat iedereen zelfstandig kan reizen is afgesproken dat alle perrons in Europa dezelfde in- en uitstaphoogte krijgen. Als ook alle reizigerstreinen aan deze nieuwe instaphoogte voldoen, hebben reizigers in de toekomst overal een gelijkvloerse in- en uitstap. Inmiddels voldoet meer dan de helft van alle stations in Nederland aan deze norm en daar komt Blerick dit jaar dus bij.

Planning werkzaamheden
ProRail en aannemer Knipscheer starten deze week met het inrichten van het bouwterrein. Het station blijft gewoon toegankelijk. Met Pasen (15/16/17 april) en in de weekenden van 29/30 april en 13/14 mei rijden er minder treinen en kunnen treinen van andere perrons vertrekken dan normaal gesproken. ProRail adviseert reizigers in deze periodes voor vertrek de reisplanner te raadplegen. (Foto: © ProRail)

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.