Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Spoorvernieuwing Roosendaal goed van start
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-03-2017 / 10.30 uur
ROOSENDAAL - De omvangrijke spoorvernieuwingswerkzaamheden in Roosendaal zijn goed van start gegaan. ProRail vernieuwt samen met BAM Infrarail grote delen van het spoor. Het spoor rondom Roosendaal wordt, net als de rest van het Nederlandse spoor, intensief bereden en is onderhevig aan slijtage. Om te zorgen dat treinen comfortabel en veilig over het spoor kunnen blijven rijden, vernieuwt ProRail tijdig onderdelen, zoals spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen (ballast) en wissels. In Roosendaal vernieuwt ProRail deze maand 900 meter spoorstaaf, 5.000 ton ballast, 2.000 dwarsliggers en 14 wissels.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Wisselstoring
Helaas heeft één van de nieuwe wissels maandagochtend voor problemen gezorgd. Hierdoor was er gedurende enkele uren geen treinverkeer mogelijk tussen Roosendaal en Bergen op Zoom / Essen (B). Ondanks deze storing verliepen de werkzaamheden verder goed.

Planning
Samen met reizigers- en goederenvervoerders is besloten de vernieuwing van het spoor in Roosendaal uit te voeren in de periode van zaterdag 4 tot en met zondag 12 maart en in het weekend 18 en 19 maart en in het weekend van 25 en 26 maart.

Gevolgen treinverkeer
Vanwege de werkzaamheden rijden er in de genoemde weekenden geen of minder treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom/Essen. NS zet stop- en snelbussen in. Tot en met vrijdag 10 maart geldt er een aangepaste dienstregeling tussen Bergen op Zoom en Dordrecht. Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek de reisplanner van NS te raadplegen.

Foto: ProRail / René Vegter

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.