Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
U-OV vervoerde record aantal reizigers tijdens storm
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-03-2017 / 20.00 uur
UTRECHT - De storm van afgelopen donderdag (23 februari) heeft veel mensen ertoe doen besluiten per openbaar vervoer te reizen. U-OV vervoerde een record aantal reizigers. Waar er op een normale werkdag bij U-OV ongeveer 160.000 reizigers in de bus en tram stappen, waren dat er tijdens de storm van afgelopen donderdag circa 210.000, ruim 30% meer!

Als verklaring voor deze toename geeft U-OV twee oorzaken. Op een stormachtige dag vinden mensen het openbaar vervoer prettiger dan te moeten fietsen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Je blijft dan immers droog en je hebt minder kans om omvergewaaid te worden. Ook reden er die dag minder treinen, waardoor mogelijk reizigers kozen voor de bus.

Woordvoerder Fabian Wegewijs: ‘Wij zijn erg blij dat reizigers ook met een storm als afgelopen donderdag volop vertrouwen hebben in onze bussen en trams.’. Het vorige record van U-OV stamt uit 17 november 2016. Toen stapten er op één werkdag circa 195.000 reizigers in. Daar is U-OV nu met ongeveer 7,5% overheen gegaan. Ook op die dag was er sprake van slecht weer.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons